ګازره، شکره له منځه وړي او د وزن په کمولو کې هم رول لري

  
ګازره یو له هغو سبزیو څخه ده،چې پریمانه پروټین ، روغتیايي غوړ، ویټامین او معدنیات لري، ګازره له مهمو سبزیو څخه ګڼل کیږي، چې د ډیرو ناروغیو په درملنه کې ترې کار اخستل کیږي په ځانګړې توګه  دشکرۍ په ناروغۍ کې .
دونازين مجلې دګازرې روغتیايي او غذايي ګټې په لاندې توګه  یادې کړې دي:

  • دهضم له پروسې سره مرسته کوي، دقبض او قولون سرطان مخنیوې کوي.
  • دسترګو ستړیا، دبڼو پړسوب له منځه وړي او په تیاره کې دسترګو لید (دید) پیاوړې کوي.
  • دانسان په جنسي/ سکسي وړتیا پیاوړې کوي او ددې ترڅنګ دجنسي ستونزو په حل کې هم مرستندویه رول لري.
  • له ښځو سره دحیض/ میاشتنۍ ناروغۍ اړوند ستونزې له منځه وړي.
  • دسرطاني حجرو ته اجازه نه ورکوي، چې په بدن کې سرایت وکړي ځکه په لوړه کچه  دمقاومت وړتیا لري.
  • دمخ او لاسونو پوست تازه ساتي او ددې ترڅنګ  دمخ ګونجې له منځه وړي.
  • په وینه کې دشکر کچه  نورمال ساتي.
  • دوینې فشار نورمال ساتي.
  • د وزن په کمښت کې مرسته کوی، ځکه  لږه کالري لري او دمتوازن غذايي سیستم لپاره اړین توکی دی.
  • دويښتو دوچوالي مخه نیسي او تازه یې ساتي.
دځیګر له روغتیايي وضعیت سره مرسته کوي او دوینې جریان پیاوړې کوي. دغاښونو چینچي له منځه وړي. ادرار زیاتوي