افزایش صادرات فولاد افغانستان؛ نوید خوش برای سرمایه گذاران کشور

در مراسمی که به مناسبت تجليل از هفته ئ صنعت برگزار شده بود رئيس جمهور غنى، از راه يافتن 60 در صد فولاد تولید افغانستان به بازارهای جهانی خبر داده و ابراز خورسندی کرده است.

آقای غنى تأکید کرده است كه اکنون فولاد افغانستان در بازار هاى جهانى از كيفيت و شهرت خوب برخوردار است و 60 درصد فولاد ساخت افغانستان به بازار هاى بين المللى راه یافته و در حال حاضر به بازارهای جهانی جای پا باز کرده است.

در شرایطی که تنش های سیاسی و مخالفت های رقبای سیاسی با غنی هر روز در حال افزایش است اما دیده می شود که این اقتصاد دان با تجربه طی دوران حکومت خویش توانسته است دستکم کارهای بنیادی زیادی را در زمینه ئ جلب و تشویق سرمایه گذاری بازرگانان کشور انجام داده و زمینه ها را برای رشد صنعت و تجارت بیشتر از پیش فراهم سازد.

به اساس ارقام ارایه شده از سوی اتحادیه سرتاسری صنعتکاران افغانستان در حال حاضربیش از 3000 کارخانه تولیدی بزرگ ،متوسط و کوچک در کشور فعالیت دارند و شماری از این کارخانه ها برعلاوه آنکه پاسخگوی نیاز های داخل کشور می باشند، صادارات هم دارند.

باید گفت در 17 سال گذشته کارخانه های تولید ده ها قلم مواد صنعتی مختلف در کشور فعال شده اند و بیشتر از 50 میلیارد دالر در کارخانه های یاد شده سرمایه گذاری شده است و زمینه کار برای شماری زیادی از شهروندان کشور فراهم گردیده است.

به اساس آمار های اتحادیه صنعتکارها هفت صد و پنجاه هزار کارگر که در بخش صنایع دستی و دوصد و شصت هزار کارگر در صنایع ماشینی کار می کنند و شش صد هزار کارگر دیگر نیز به شکل غیر مستقیم درین بخش مصروف کار می باشند.

در حال حاضر به تعداد 281 فابريکه بزرگ و متوسط در شهرکابل ، تعداد 350 فابريکه در ولايت هرات، 29 فابريکه در ولايت کندز، 115 فابريکه در ولايت ننگرهار، 60 فابريکه در ولايت بلخ و همچنان به تعداد 86 فابريکه در ولايت کندهار فعاليت دارند که جمعاً در پنج ولايت فوق به تعداد 921 فابريکه بزرگ و متوسط عملاً فعاليت دارند.

اما برای نخستین بار فابریکه معیاری آهن آلات و فولاد در کشور به ارزش 19 میلیون دالر 7 پیش از امروز در پارک های صنعتی هرات آغاز به فعالیت نمود و اکنون بیشتر از 900 تن به صورت مستقیم در آن مصروف کار می باشند.

سپس کارخانه های ذوب آهن خان استیل و میهن استیل در کابل شروع به فعالیت نمود و امروزه بیشتر از 1000 تن به صورت مستقیم در این فابریکه ها مصروف کار هستند.

به گفته ئ رییس اتاق های تجارت افغانستان هم اکنون تنها در بخش تولید آهن چهارصد میلیون دالر در کشور سرمایه گذاری شده و در سال جاری ظرفیت تولید آهن‌آلات به مرز بیش از 500 متریک تن می ‌رسد که حدود 80 درصد نیازمندی کشور را مرفوع می سازد.

با توجه به این که تولیدات افغانستان پس از قالین، زعفران و جلغوزه اکنون آهن آلات و فولاد در بازارهای جهانی جلب توجه کرده است و حکومت وحدت ملی نیز نسبت به سال های گذشته توانسته است توجه سرمایه گذاران بیشتری را به احداث فابریکات جلب نموده و امکانات را تا حدودی در اختیار شان بگذارد. می توان گفت که افغانستان دور نمای روشنی را در صورت عدم دست اندازی های فاحشه های سیاسی و دهشت افگنی های گروه های تروریستی طالبان و داعش در پیش دارد.