پس از احراز کرسی نخست وزیری از سوی عمران خان با آن که تلاش های فراوان به خرج داد تا این کشور را از بحران های مالی که دامنگیرش گردیده نجات دهد اکنون با گذشت چندین ماه علاوه بر این که هیچ گونه تغییر مثبت در اوضاع اقتصادی آن رخ نداده است بر عکس با گذشت هر روز وضعیت در این کشور وخیم تر می گردد.
در ماه گذشته عمران خان تلاش کرد با جاگزینی برخی از اعضای کابینه در برخی از وزارت خانه ها از جمله وزارت مالیه ئ این کشور بتواند گام های موثری در این راه بردارد اما با آنهم شکننده گی سیاسی در پاکستان با گذشت هر روز بیشتر از قبل می گردد طوری که در حال حاضر اقتصاد این کشور به شدت در حال رکود است و حتا وعده های ملیارد دالری کشورهای عربی نتوانست این خلاء را پر نماید.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان در ماه اپریل به شمول آزاد عمر وزیر امور مالیه ئ این کشور را به شمول 9 وزیر دیگر از کار برکنار کرد با آنهم روند در خواست قرضه از صندوق بین المللی به صورت بطیع پیش میرود و پاکستان نمی تواند امید چندانی برای کوتاه مدت داشته باشد.
از بعد دیگر می توان گفت که تغییر و تبدیل ها در وزارت خانه های پاکستان ممکن است بیشتر از این بر اقتصاد پاکستان لطمه وارد کند زیرا با رویکار آمدن وزیر مالیه ئ جدید زمان بیشتری نیاز است تا بتوانند توجه نهادهای قرضه دهنده به ویژه صندوق بین المللی پول را جلب نمایند.
همزمان با این وضعیت، پاکستان به دلیل خراب بودن و بحران های مالی در سال روان با کمبود 3 میلیارد دالر امریکایی درآمد ناشی از مالیات مواجه است و این امر می تواند موجب رکود اقتصاد پاکستان و حتا فروپاشی حکومت عمران خان گردد زیرا این اقتصاد است که حرف اول را در سیاست و حکومت داری می زند.
با آن که عمران خان پس از پیروزی اش در انتخابات به مردم پاکستان تشکیل یک "دولت رفاه اسلامی" را وعده داده بود ، اما با آنهم، در حال حاضر بهای گاز ، نفت و اقلام خوراکی به شدت افزایش و علاوه بر این، بست های زیاد کار و اشتغال در عرصه های عامه و خصوصی از میان برداشته شدند از همین رو نرخ بیکاری و تورم اقتصادی در این کشور افزایش یافته است.
روی همرفته اوضاع امنیتی نیز در پاکستان با اقتصاد پیوند مستقیم دارد و به همین دلیل جرایم سازمان یافته در این کشور به شدت در حال افزایش است.
وروستي