تنوع کاری، وفور تجربیاتی شدند که صورت کنونی، فقط بخشی از یک تلاش گسترده در هنجار های جامعه ی ماست. با این پُست، در حالی که مجموعه ی نشانی های متضاد افراد و باور ها معرفی می شوند، این سیما نیز شکل می گیرد که گذار در گذر جامعه ی بی ثبات سیاسی، چه گونه می تواند استمرار کار فرهنگیان افغانستان را در تنوعی سازد که هرچند تضاد دارد، اما مهمترین عوامل تاثیر گذار تاریخی، فرهنگی و اجتماعی، او را توان می دهند محدود نباشد.
مجموعه ی این پُست، نشانی ها و افراد را در جایگاه هایی معرفی می کند که اگر نقد آن ها، خالی از غرض باشد، فهم این مساله آسان خواهد بود که رشد شخصیت یک فرهنگی در افغانستان، هرگز در حد انحصار نیست و او تحت تاثیر هاله ای که درگیر بوده است، ناگزیر از پذیرش متن خاص نیست.
با معرفی این مجموعه که در بخشی زعیم سیاسی، در بُعدی شخصیت فرهنگی و در متنی ماهیت ارزش های ما خوانده می شود، نقشی از درگیری ذهنی جامعه ی دست اندرکار امور فکری ارایه می شود که اگر استثنای مقید دارد، نشانی های بسیار درگیر ذهنیت های ایدیالوژیک و قومی اند.
در حالی که بسیاری از فرهنگیان افغان- همانند من، زاده گان برهه های بحران اند و در طول این بی ثباتی بی انجام، خوب ترین تعریف آنان، نسل قربانی ست، تبارز ثبات فکری در میان آنان، استثنایی ست که فقط چند نشانی دارد.
برای آشنایی بهتر با مصطفی عمرزی:
معرفي مصطفي «عمرزي»
(نویسنده، پژوهشگر و روزنامه نگار)
-
متولد 2 عقرب سال 1358 در کابل.
-
فارغ از «لیسه ی عالی استقلال» در سال 1378.
-
فارغ به سویه ی دیپلوم از بخش «راديو و تلويزيون» پوهنځى ژورناليزم پوهنتون كابل در سال 1382.
-
دارنده ی گواهینامه ی «گزارشگر انتخابات» از پروژه های آموزشی شبکه ی جهانی BBC.
عضو شوراي مركزي، گزارشگر، خبرنگار، روزنامه نگار، مدير مسوول نشریه، همکار قلمی، مصحح، نويسنده، تهيه كننده،كارگردان، مسوول ارزيابي نشرات، مسوول طرح و ارزيابي و مسوول واحد فرهنگي در نهاد ها و رسانه هاي چون اتحاديه ي ملي ژورناليستان افغانستان، اتحاديه ي ملي ژورناليستان و خبرنگاران افغانستان، شوراي ژورناليستان افغانستان، انجمن شاعران و نويسنده گان افغانستان، هفته نامه ی «قلم»، راديو و تلويزيون «نورين»، تلويزيون«1»، راديو و تلويزيون «باختر»،گاهنامه ی «ملی تحریک»، نشریه ی ویژه ی «تحریک»، روزنامه ی «سرخط»، مجله ی «اوربند»، سایت «دانشنامه ی افغان» و واحد توليد «آمو فلم».
آفرینش های کاری- فرهنگی
برنامه ها و فلم هاي مستند تلويزيوني:
کتاب ها:
«سايه بان بي سايه»، «انتحار سياسي»، «جوانان؛ حربه اي براي امتياز»، «تحقیقی پیرامون سوابق تاریخی و موقف حقوقی قرارداد و خط دیورند»، «پشتونستان»، «پژواک؛ زنده ی جاویدان است»، «منار نجات»، «حکمیت انگلیس در سیستان» و «زنده گی امیر دوست محمد خان- جلد اول نوشته ی موهن لال».
فلم ها و برنامه های تلویزیونی:
«مستند باختر» (برنامه ی تاریخی)، برنامه ی اجتماعی »همتا» ، «بازتاب اعتماد مردم» (سلسله ی انتخاباتی)، «شهید ملت» (مستند زنده گی شهید عبدالحق)، «اراده ی سیاسی» (مستند زنده گی عبدالظاهر قدیر) و «صاحب دستار» (مستندی از زنده گی شهید عبدالقدیر).
تاییدات فرهنگی- مدنی:
- ستایشنامه ی «پوهنځی ژورنالیزم» پوهنتون کابل در سال 1382 ش.
- ستایشنامه ی «مجمع صلح افغانستان» در سال 1386 ش.
- ستایشنامه ی «شوراي ژورناليستان افغانستان» در سال 1393 ش.
- ستایشنامه ی «مشرانو جرگه ی افغانستان» در سال 1396 ش.