
۸ مارج ۲۰۱۶
با یاد و تجلیلی از آن روزی که جهان مرد سالارِ همیشه حکم فرما؛ تن بمحترم شمردن زن و تأمین عدالت اجتماعی و تساوی حقوق بشری جهانی و حق دهی به طبقهٔ نسوانی میدهد که خواه همسر و شریک زندگی اش بوده و یا خواهر و آن دختر خودش که نه تنها اورا مطیع و فرمان بردار خود بحساب میاورد و بلکه برده وار به تحقیر و توهینش پرداخته و اکثراً بدون قید سن و سال و در صباوت و صغارت مانند مال و مطاعی اورا بفروش میرسانید.
اکنون هم در همین رژیم دولت داریی بنام حکومت وحدت ملی ! که کلمهٔ اسلامی را بر عنوان خود می کشد بیش از ۸۰ فیصد زنان افغان / خواه طفل اند یا بزرگ سال / بهمین بی عدالتی و خود کامگی مردان و حتی پدران و برادران عینی خود گرفتار و خرید وفروش مشوند .
ولی خوشبخانه احوالی و اخباری را بدست میاوریم که نه تنها آیندهٔ روشن و درخشانی را در راه تأمین حقوق حقهٔ انسانی و اسلامی زنان و مخصوصاً دختران نو نهال خود شاهد خواهیم بود بلکه عروج مدارج علمی و با دانشی و شهرت درخشان شان چنان جهان شمول شده میرود که بر افتخارات ما میافزایند و این امر گواه آن است که اگر به زنان و مخصوصاً نسل جوان و دختران افغان فرصت داده شود آنها با کمال متانت و فهم و درایت و قدرت لازم چنان خواهند درخشید که با عث سربلندی ما در جهان خواهند شد.
همین دیروز نوید نیک را در سایت وزین و پر محتوای پیام آفتاب با فوتوی همین دختر با استعداد و با شهامت افغان خوانده و مشاهده کردم که با تأسف فراموش کرده اند نامی از او برده و محل قامتش را در آیالات متحده بنویسند – این دختر با شهامت توانسته با طی کردن موفقانهٔ کانکورها و آزمایشات مراحل مقدماتی این هدف را طی کند و بطرف هدف نهائی خود پیش برود
با اینکه این خبر خوش را با حلول روز خجستهٔ آزادی زن از بردگی / ۸ مارچ / میمون قدمی میدانم . و خوش بختانه دختران با دانش و ساعی و آینده دار های دیگری با مدال آوریهای مطلای هم داریم که ایشان را طی عنوان و بحث دیگری بشما عرضه خواهم کرد.
اما پیام آفتاب میافزاید که خبر سفر به فضا این دختر افغانستان، خوشحالی کاربران فضائی را به دنبال داشته است .
عدهای از فعالان شبکههای اجتماعی افغانستان ضمن ابراز خوشحالی از این موضوع، نوشتند: این سُروُر یک زن افتخار آفرین برای ملت و مردم افغانستان است که نشان داد که یک دختر افغان * نیز میتواند به اوج قلههای موفقیت برسد .
چندی پیش سازمان فضایی ناسا از دریافت نزدیک به 18 هزار و 300 رزومه یا سوابق افرادی که مشتاق فضانورد شدن و سفر به مریخ هستند، خبر داد
بنابر گزارش ناسا تعداد درخواست برای سفر در برنامه 2017 ناسا تقریبا 3 برابر تعدادی است که در آخرین فراخوان استخدامی برای گروه 2012 ثبت نام کرده بودند
همچنین این تعداد رکورد- 8000 نفر در سال 1987 را نیز پشت سر گذاشته است
درین جا با اغتمام فرصت و مرتبط بهمین موضوع فضا نوردی خاطرهٔ دیگری از سفر رسمی کیهان نورد نام دار و معروف شوروی سابق - میرمن والیتینا ولادیمیروونا تریشکووا به افغانستان در سال ۱۹۶۶ دارم که آنرا بشما عرضه میدارم.
میرمن تریشکووا که اولین زن در جهان فضا نوردی شمرده می شود – او ۷۹ سال پیش، به تاریخ ششم مارس ١٩٣٧م بدنیا آمد .
والنتینا ترشکووا از میان بیش از ۴۰۰ نامزد زن برای انجام نخستین پرواز فضایی انتخاب شد و در روز ۱۶ جون ۱۹۶۳ (برابر ۲۶ میزان ۱۳۴۲خورشیدی) با فضاپیمای وَستوک-۶ به فضا رفت
او نخستین فرد غیرنظامی بود که در سالهای آغازین عصر فضا نوردی به مدار زمین رفت. مأموریت وستوک-۶ سه روز به طول انجامید و در طی این مدت ترشکووا آزمایشهای بسیاری را بر روی خود انجام داد و نتایج طبی ارزشمندی را درباره تأثیر بیوزنی در محیط فضا بر زنان گردآوری کرد
روزهای درخشان زندگی یادگاری بپاس خدماتش و آخرین عکسهای او
او بعد از پایان این مأموریت با این که به فعالیت در زمینه هوا- فضا ادامه داد، اما بیشتر وقتش را صرف کارهای اجتماعی میکرد. او عضو حزب کمونیست شوروی بود و تا عضویت در کمیته مرکزی این حزب ارتقا یافت.
نا گفته نماند که گرچه در هیچ مدرکی از حالت تأهل میرمن والنتینا حرفی بمیان نمی آورند ولی وقتیکه بکابل سفر کرد عکس دختر یک ساله اش همراه و در اطا قش بود که قرار معلوم در سال دوم بازگشتش از فضا و روزیکه باز گشت کیهان نورد دیگر شوروی بنام بیکوف را تجلیل میکردند – بصورت غیر مرقب خروسچف رئیس خود مختار شوروی / بعد از ستالین / دست بیکوف و والنتینا را بدست هم داده و بحضار مبارکی نامزدی شانرا طوری داده که خود والنتینا ازین تصمیم شوک گرفته – زیرا تا حدی که شنیبده بودم این خانم از افراطتیت در می خوارگی و آنچه را در مورد بیکوف میدانست – راضی به نظر نمیرسید و از او یادی نمیکرد .
طوریکه در فوق اشاره کردم میرمن تریشکووا در سال ۱۹۶۶ بنا بر دعوت رسمی دولت افغانستان و به سلسلهٔ سفرهای رسمی متعددی بکشورهای جهان – در رأس هیأتی به افغانسنتان سفر نموده و دو روز مهمان دولت افغانستان بود و گرچه مهمانان قبل از وی به مهمانانه های دیگر رسمی و منجمله قصر چهلستون که با موقعیت خوب و فضای گوارا مهمانخانهٔ مجهز ی با ۱۲ الحاقیهٔ خوب آبرومندی بود / که خیرات سر گلبدین جان شد! / ولی تصمیم دولت چنین شد که اورا در طبقهء ششم همین هوتل انترکانتیننتلی که هنوز رسماً افتتاح نشده بود اقامت دهند و در سویتی / بنام خیبر پاس که بسیار زیبا و همه محوطهٔ داخلی اش با تکهٔ ماغوُت سرخ پوشیده بود و فرنیچرش هم سرخ رنگ بود و یک سویت بزر گ دارای دو سالون سه آطاق خواب و سه تشناب مکمل با آطاق مطالعه و دیگر ممیزات لازم که در سمت جنوب و آخرین قسمت طبقهٔ شش جاه داشت و تا رسیدن به آن سویت در دو طرف کوریدور شش مهانخانهٔ مجهز و مکمل دیگر وجود داشت که برای هسفرا ن و ندیمهٔ خاص او تخصیص داده شدن بود.
از طرف دولت افغانستان مرحوم مغفور سلطان محمود غازی رئیس عمومی هوانورردی افغانستان که در عین حال پسر کاکا و باجه اعلیحضرت محمد ظاهرشاه پادشاه افغانستان بودند او را با همرهانش استقبال کرده واین جانب بحیث مهماندار رسمی از طرف وزارت امور خارجهٔ افغانستان در هیأت استقبالیه و در جریان دو روز اقامت شان در افغانستان بودم .
امید وارم که در جریان امسال وسالهای ما بعد شاهد افتخاراتی باشیم از موفقیتهای زیاد و قابل تمجید دختران منور و جوان خود که در امتحانات و رقابتهای جهانی علم افغانیت را بلند داشته و خاکستری بر آتش دیگر اندیشان زن ستیز بریزند.
ختم
دختر افغان * / از ذواتی که خودرا افغان میدانند و پا بند به اصل پرنسیپ افغانیت !- خواهشمندم جلو این مزخرفات دشمن شاد کن را بگیرند که بجای دختر افغان // دخترافغانستانی و امثالهم // ننوبسند