جنگسالار محقق بالاخره غلامی خود راثابت ساخت

هموطنان عزیز طوریکه میدانید حاجی محمد محقق معاون دوم ریاست اجرائیهدر یک نشستی بنام "محبان اهل بیت" که در تهران به تاریخ چهارم قوس ۱۳۶۹ برگزار شده بود  اظهارات خلاف منافع ملی افغانستان بیان کرده است.
محقق از جنگجویان مسما به فاطمیون که متشکل از افغانان شیعه مقیم ایران اند، اظهار سپاسگذاری نموده و در بخشی از سخنرانی خود گفته بود: "لازم می‌دانم از همه رزمندگان که در این نبردها تشریک مساعی کردند، چه از رزمندگان عراق و سوریه، ارتش عراق و سوریه، حشد شعبی عراق و همچنین رزمندگان ایران، افغانستان، پاکستان و جای جای دنیا که در این نبردها شرکت کرده‌اند و در حقیقت نبردی که اسلام علیه کفر و دسایس استکبار جهانی بود، پیروز شدند، صمیمانه تشکر کنم."
آقای محقق در ادامه با ستایش از قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و سید حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، به آنها به خاطر "پیروزی"شان تبریک گفته بود. اندکی بعد از شکست داعش در رقه، قاسم سلیمانی گفته بود که کار داعش تمام شده است.
البته این اولین بار نیست که محقق به افتخار از این عمل زشت یاد آوری مینماید. محقق در یازدهم سنبله سال ۱۹۹۴ با خبرگزاری اطلس چنین اظهار نموده بود:
محقق: لشکر فاطمیون در سوریه به وظیفه دینی خود عمل می کند
معاون رئیس اجرایی دولت افغانستان در پاسخ به این سوال خبرنگار ابنا که «آیا دولت افغانستان اقدام برخی افغانی‌ها که بصورت خودجوش تحت عنوان “لشکر فاطمیون” در حال دفاع از مراقد مطهره و اماکن مقدسه در سوریه هستند، را تایید می‌کند؟» گفت: بله، آنان وظیفه دینی و مذهبی‌شان را انجام می‌دهند، چراکه دفاع از کیان اسلام و حرم اهل بیت پیامبر(ص) وظیفه هر مسلمانی است.
حاجی محقق با تاکید بر اینکه هیچ نیرویی رسماً از طرف افغانستان به عراق و سوریه اعزام نشده است، اضافه کرد: شنیده‌ام که نیروهای جوان و فعالی از مهاجرین افغانی برای دفاع از حرمین حضرت زینب و حضرت رقیه سلام الله علیهما به سوریه رفته‌اند که از نظر بنده آن‌ها وظیفه دینی خود را انجام داده و کار خوبی کرده‌اند.
وی تصریح کرد: شاید فرصتی پیدا نکیم و یا برای ما ایجاب نکند که نیرویی از افغانستان به سوریه برای دفاع از حرم‌های مقدس اعزام کنیم، چراکه ما در کشور خود درگیر مشکلات بسیاری هستیم ولی مهاجرین و داوطلبانی که با هدف دفاع از کیان اسلام عزیمت کرده‌اند؛ کار خوبی انجام داده‌اند.
این مقام ارشد دولت افغانستان در پایان با رد هرگونه شایعاتی مبنی بر ایجاد مشکلات امنیتی برای مدافعان افغانی حرم‌های حضرت زبنب و حضرت رقیه سلام الله علیهما پس از بازگشت به این کشور، خاطرنشان ساخت: افغانستان به اندازه کافی درگیر مشکلات متعددی است و دولت این کشور هرگز چنین مسائلی را دنبال نخواهد کرد.
فاطمیون کی ها اند؟
لشکر فاطمیون یک نیروی نظامی وابسته به سپاه قدس متشکل از شیعیانافغانستان است، که اکثریت این جنگجویان افغا نهای مهاجر شیعه مذهبی اند که در ایران بدون اقامه اسناد و اجازه کار از سالیان متمادی در یک حالت غیر انسانی بسرمیبرند. آنها بنابر مظالم رژیم آخندی ایران در زیر لوای سپاه قدس مأموریت دارند. تعریف مأموریت شان از دیدگاه آخند های ایرانی "دفاع از حرم و مقبره زینب دختر علی بن ابی‌طالب و فاطمه صغری (رقیه بنت حسین)دختر حسین بن علی و مأموریت ثانوی خود را مبارزه با ظلم علیه شیعه و مسلمانان در سراسر جهان می‌دانند." لشکر فاطمیون در سال ۱۳۹۰ شمسی اعلام موجودیت کرده و امروز با نام عربی (لواء فاطمیون) شناخته می‌شود. بنیانگذار این گروه نظامی علیرضا توسلی ملقب به ابوحامد بود که در سال ۱۳۹۳ کشته شد. در حال حاضر، هدایت این گروه نظامی افغان را شخصی جوان به نام سید مهدی برعهده دارد. لشکرفاطمیون در کنار گروه مسما به « زینبیون » که متشکل از  جنگجویان شیعه مذهب پاکستانی و هزاره های افغان بوده در کنار حزب الله لبنان یک سازمان مشهور ترویستی علیۀمخالفین بشار اسد در سوریه به شکل خیلی وحشیانه میجنگند.
بنیاد «شهید و امور ایثار گران» به تاریخ دوازدهم ماه مارچ سال جاری ارقام تازه  را به نشر سپرده که تنها در سال ۲۰۱۷ اضافه از ۲۰۰۰ از «مدافعین حرم» که منظورش جنگجویان فاطمیون است، کشته شده اند. گزارش میافزاید که رهبر مذهبی ایران حیات الله خامنه ای تابعیت ایران را برای جنگجویان فاطمیون منظور نموده است.
سازمان دیده‌بان حقوق بشر بار ها گفته است که شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهد سپاه پاسداران ایران نوجوانان زیر ۱۸ سال افغان را برای جنگ در سوریه به خدمت می‌گیرد.
دیده‌بان حقوق بشر در گزارش تازه خود که به تاریخ یکشنبه اول اکتبر منتشر شد، می‌گوید که کودکان- سربازانی با ۱۴ سال سن در لشکر فاطمیون، در کنار نیروهای دولتی سوریه در این کشور می‌جنگند.
لشکر فاطمیون از جمله نیروهای تحت نظر نیروی قدس سپاه پاسداران ایران است که از مهاجران افغان ساکن ایران تشکیل شده و نفرات آن برای جنگ به سوریه اعزام می‌شوند. ایران می‌گوید این نیروها هم مانند بقیه کسانی که برای جنگ در کنار نیروهای دولتی سوریه به این کشور می‌روند، خود داوطلب اعزام به سوریه شده‌اند.
دیده‌بان حقوق بشر با بررسی تصاویر سنگ قبرها در گورستان‌های محل دفن کشته‌شدگان جنگ سوریه در ایران، حد اقل ده ها مهاجر افغان زیر ۱۸ سال را شناسایی کرده که به گفته این سازمان به نظر می‌آید همگی در سوریه کشته شده باشند.
سارا لیا ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر از ایران خواسته که فورا به کارگیری کودکان- سرباز را متوقف کند و نوجوانان افغان را که به جنگ سوریه فرستاده، برگرداند.
خانم ویستون گفته است: "مقام‌های ایران باید به جای به دام انداختن نوجوانان پناهجو و مهاجر آسیب‌پذیر افغان از تمام کودکان و نوجوانان حمایت کنند و کسانی را که مسئول به کار گرفتن کودکان و نوجوانان افغان در جنگ هستند، مجازات کنند."
سؤال اینجا است که حاجی محمد محقق که معاون دوم شورای اجرائیه بوده و شورای اجرائیه هم جزء حکومت وحدت ملی که مهندس این حکومت هم آقای جان کری وزیر خارجه اسبق ایالات متحده امریکا میباشد، چگونه در سخنرانی تهران از پیروزی حکومت آخندی علیۀ «استکبار جهانی» که منظورش ایالات متحده بوده، صحبت میکند؟ آیا آقای محقق دیگر تمایل اشتراک در حکومت های ائتلافی آینده که بدون شک توسط ایالات متحده تمویل خواهد شد، ندارد؟ آیا محقق این را نمیداند که حمایت از سیاست های استعماری تهران در سوریه وعراق از محبوبیتش حتی در بین هزاره های افغانستان خواهد کاست؟
در پاسخ به سؤالات بالا توجه شما را به متن که در این رابطه از صفحۀ افغان پپر اقتباس نموده ام، جلب مینمایم:
محقق در نقش فرمانده لشکر فاطمیون؟
 
برای محقق این فرصت بی‌نظیر است، محقق اگر بتواند با توسل به سردار سلیمانی و لشکر فاطمیون، در برابر داعش در افغانستان موفق شود، مانند شیخ نصرالله در لبنان رهبری خود را تضمین کرده است.
در فردای جشن پیروزی ایران بر داعش، محمد محقق در سمینار «بیداری اسلامی» در تهران، خلاف جهت‌گیری عمومی هزاره‌ها، از همسویی گذشته با جمهوری اسلامی ایران فراتر رفته و از سردار سلیمانی و رزمندگان هزاره در برابر داعش در سوریه با قدردانی یاد کرد که به‌ویژه نسل جوان هزاره را برآشفته و در رد و محکومیت آن همچنان می‌نویسند. محقق سخنرانی‌‌ را با این جمله به پایان برد که ده هزار داعشی به افغانستان آمده اند. محقق از جدیدیت اراده ایران در رقابت با عربستان در کشورهای منطقه، و در برابر داعش به‌خوبی آگاه است.

محقق در پی احیای روابط نزدیک خود با سپاه پاسداران و به‌ویژه سردار سلیمانی برآمده تا نه‌تنها یک پشتوانه نظامی قابل توجه را تضمین کند بل‌که چشم امید دارد تا سردار سلیمانی محقق را در فرماندهی لشکر فاطمیون شریک بسازد. گفته می‌شود فاطمیون لشکر پانزده تا سی هزارتن هستند، آموزش دیده، در سوریه جنگ کرده و آماده ورود به جنگ با داعش در افغانستان نیز هستند.

محقق سنجیده و حساب‌شده اینگونه جهت‌گیری می‌کند که قابل تامل و تحلیل است. برای محقق این فرصت بی‌نظیر است، فردی سرد و گرم چشیده بازی قدرت در افغانستان مانند او باشد، این فرصت را از دست نمی‌دهد. گرچه بعید است ایرانی‌ها فرماندهی فاطمیون را به محقق واگذار کنند، چنانکه در اواخر دهه ۱۹۹۰ نیز ایران فرماندهی سپاه محمد را به حزب وحدت نداد. حتی اگر حداقل در زمینه فعالیت لشکر فاطمیون در افغانستان، سردار سلیمانی با محقق مشورت کند، گوشه کلاه محقق به آفتاب خواهد زد. جنگ قدرت در افغانستان، حالا بیش از گذشته ابعاد نظامی به خود گرفته است. اگر توان نظامی عطا محمد نور نباشد، اشرف غنی یک روز دیگر هم او را تحمل نمی‌تواند. محقق حالا که محبوب هزاره‌ها نیست، رای میلیونی هزاره‌ها را ندارد، به فکر در اختیار گرفتن قوت و زور آماده لشکر فاطمیون برآمده است و در این زمینه بی‌رقیب است.

در اینکه چه کسی به عنوان رهبری شیعیان در افغانستان نزد رهبری ایران نمایندگی کند در ۱۶ سال گذشته رقابت سختی در کابل میان ملاها در کابل در جریان بوده است. شیخ آصف محسنی از دیگر رقبا پیش افتاده بود و پول و حمایت فراوان از ایران دریافت می‌کرد. اما اینبار رقابت فقط رهبری معنوی نیست بلکه جنبه نظامی داشته و جنبه رویارویی مستقیم نظامی ایران و عربستان در منطقه به خود گرفته است.

ایران در عراق حشد الشعبی را ساخت، در سوریه لشکر فاطمیون از افغانستان و زینیون از پاکستان را به مصاف داعش روان کرد. در یمن، حوثی‌ها را به پیشرفته‌ترین موشک‌ها مجهز ساخته است و حزب الله در لبنان به برتری غیرقابل انکار رسیده است. در همه این کشورها ایران برنده بازی منطقه‌ای است.

اگر پای جنگ نیابتی ایران و عربستان به افغانستان کشانده شود، مسوولیت آن در درجه نخست برعهده آنهایی است که «پروژه داعش» را در افغانستان پیش می‌برند. داعش در افغانستان یک «پروژه» است و قربانی آن هم هزاره‌ها خواهند بود. در برابر این ده هزار داعشی که چهارصد جوان هزاره را در دهمزنگ به خون غلطاند و حملات منظم به مساجد هزاره‌ها، کدام قدرت از هزاره‌ها حفاظت خواهد کرد؟ محقق اگر بتواند با توسل به سردار سلیمانی و لشکر فاطمیون، در برابر داعش در افغانستان موفق شود، مانند شیخ نصرالله در لبنان رهبری خود را تضمین کرده است.
دیدار سردار قاسم سلیمانی با خانواده فرمانده شهید فاطمیون
 سردار قاسم سلیمانی با جنگجویان فاطمیون
 
حاج قاسم سلیمانی در کنار احمد شاه مسعود و دانشجویان معماری دانشگاه یزد، سال ۷۳
در اخیر باید از موقفگیری جرأتمندانه رئیس مشرانو جرگه آقای مسلمیار و تعدادی از وکلای ولسی جرگه در قبال اظهارات جنگسالار معروف محقق، تمجید نمود. امیدواریم که جناب رئیس جمهور و رئیس شورای اجرائیه نیز جرأت نمایند، همانطوریکه مداخلات پاکستان را همیشه به صراحت تقبیح مینمایند، از مداخلات همسایه غربی ایران نیز به جرأت یاد آوری نمایند، در غیر آن رژیم آخندی ایران با اتخاذ سیاست یک بام و دوهوای سران حکومت افغانستان به اهداف شوم اش نایل خواهد شد. آنوقت دیر خواهد بود که جنگجویان «فاطمیون» کشور عزیز مار را یکبار دیگر به جنگهای خانمانسوز سالهای دهه هفتاد به بهانه جنگ علیه داعش برگرداند.
به امید یک افغانستان آزاد، متحد و عاری از هر نوع تبعیض