د جوارو اوړه د سرو زرو غلې (حبوباتو) په نوم پېژندل کېږي. پرمختللي هېوادونو کې دغه اوړه ترټولو ډېر روغتيايي خواړه پېژندل شوي دي.
جوار د پروټین، کاربوهایډریټ، غوړ، ویټامین اې، ویټامین B2، لیسیټین، لینولیک اسید، منرالونو او نورو غذايي موادو څخه بډایه دي.
کلینیکي تجربه ښیي چې د جوارو نشایسته په بدن کې په چټکۍ سره هضمیږي. جوار د وريجو په پرتله په کالوري کې خورا لوړ دي، ۱۰۰ ګرامه جوار ۳۶۰ کالوري لري.
د جوارو اوړو ډیر خوړل کولی شي په اسانۍ سره د وزن زیاتوالي لامل شي.
وروستي