د جوارو اوړه او روغتيايي ګټې يې 

د جوارو اوړه د سرو زرو غلې (حبوباتو) په نوم پېژندل کېږي. پرمختللي هېوادونو کې دغه اوړه ترټولو ډېر روغتيايي خواړه پېژندل شوي دي. 

جوار د پروټین، کاربوهایډریټ، غوړ، ویټامین اې، ویټامین B2، لیسیټین، لینولیک اسید، منرالونو او نورو غذايي موادو څخه بډایه دي.

کلینیکي تجربه ښیي چې د جوارو نشایسته په بدن کې په چټکۍ سره هضمیږي. جوار د وريجو په پرتله په کالوري کې خورا لوړ دي،  ۱۰۰ ګرامه جوار ۳۶۰ کالوري لري. 

د جوارو اوړو ډیر خوړل کولی شي په اسانۍ سره د وزن زیاتوالي لامل شي.